UMI: ʻO ka paka hoʻokahi i ka lā he pōʻino no ka puʻuwai!

UMI: ʻO ka paka hoʻokahi i ka lā he pōʻino no ka puʻuwai!

 Hoʻopiʻi ka French Federation of Cardiology i nā "poʻe puhi puhi liʻiliʻi" ma ka hoʻomanaʻo ʻana ʻo ka paka hoʻokahi i ka lā he pōʻino no ka puʻuwai a me nā ʻaʻa.


1 KAKAKA I KA LA – NA PUU A ME NA A'O I KA PILI!


La ʻO ka Hui Palani o ka Cardiology (FFC) hoʻouka ʻia a hoʻolaha ʻike i ka manawa o ka World No Tobacco Day, i mālama ʻia i kēia pule. Ke pili i ka puhi paka, ʻaʻohe paepae pilikia. Mai ka manawa e puhi ai ʻoe, ʻoi aku ka liʻiliʻi, piʻi ka pilikia cardiovascular. 

I ka mea puhi paka a i ole wahi paka liilii", hoʻopōʻino ka paka i ka puʻuwai a me nā ʻaʻa. " No ka pale ʻana iā ʻoe iho mai nā hopena ʻino o ka paka, ʻaʻole lawa ka hōʻemi ʻana i ka ʻai, pono ʻoe e hoʻōki i nā ʻike āpau", i koi aku ai ka polopeka ʻO Daniel Thomas, ka pelekikena hanohano o ka FFC a me ka hope-peresidena o ka Alliance kū'ē i ka paka. ʻO ka puhi paka ʻana he mea hoʻoweliweli olakino. Hoʻonui ia i ka pilikia o ka myocardial infarction e 25%. 

I kēlā me kēia lā, make 200 poʻe i ka paka. Aia nā pōʻino o ka paka i ka wā pōkole a me ka lōʻihi. I ka wā pōkole, hiki i ka puhi paka ke hoʻoulu i ka spasms o nā aʻa, ʻo ia hoʻi ka hōʻemi koke ʻana o kēia mau mea, ka hoʻokumu ʻana o nā clots a me ke ʻano o nā maʻi puʻuwai puʻuwai. Hiki i kēia mau maʻi ke kuleana no ka myocardial infarction, stroke a i ʻole ka make koke.

I ka wā lōʻihi, ʻo ka hoʻohaʻahaʻa ʻana o nā ʻaʻaʻa e hoʻoweliweli i ka mea puhi. Ke hōʻike ʻia i nā mea pilikia ʻē aʻe e like me ka cholesterol keu, ka maʻi diabetes a i ʻole ke koko kiʻekiʻe, hiki ke hoʻonui ʻia kēia ʻano.


KAKOO A HE HANAU HOU O KA POE PUKA OLE


No Polofesa Daniel Thomas, pono e kōkua i ka poʻe puhi paka e makemake e haʻalele: " Ma kahi kokoke i 70% o nā mea puhi paka e makemake e haʻalele, pono lākou kōkua a he mea nui ʻaʻole e hoʻohewa iā lākou. He paʻakikī ka haʻalele ʻana i kahi addiction, ʻaʻole ia he pilikia wale nō o ka makemake, pono ia i ka hoʻoikaika a me ke kōkua. " 

Aia nā ala e puka ai me ka ʻole o ka ʻeha. » Ua hōʻike ʻia kekahi mau ʻano hana i ko lākou pono: patch, inhalers, weaning medication a hypnosis.“. ʻAʻole naʻe e hōʻike i ka paka uila i hōʻoia ʻia no kekahi mau makahiki i kēia manawa.

Wahi a ke kumu Bertrand dautzenberg, ka pulmonologist ma Pitié-Salpêtrière a me ka pelekikena o Paris sans tabac, Farani hiki ke hoʻopau i ka hanauna o ka poʻe puhi paka ma mua o 2034. ʻO kahi noiʻi hou i hanaʻia e kāna hui e hōʻike ana i ka emi iho o 15 mau makahiki ma lalo o 5% e puhi. He 11% lākou i ka makahiki 2013. Ma waena o 2016 a me 2017, ua hāʻule ka nui o ka poʻe puhi paka ma Farani i 2,5 mau helu, ʻo ia ka mea like me ka liʻiliʻi o hoʻokahi miliona mau mea puhi paka. 

kahi : No ke aha ke kauka

Com Loko Lalo
Com Loko Lalo
Com Loko Lalo
Com Loko Lalo

E pili ana i ka mea kākau

I ka loaʻa ʻana o kahi hoʻomaʻamaʻa ma ke ʻano he loea i ka kamaʻilio, mālama wau ma ka lima hoʻokahi o nā pūnaewele kaiapili o ka Vapelier OLF akā he mea hoʻoponopono hoʻi wau no Vapoteurs.net.