VAP'NEWS: Вестите за е-цигарите од четврток 1

VAP'NEWS: Вестите за е-цигарите од четврток 1

Vap'News ви ги нуди вашите флеш вести околу е-цигарите за денот четврток, 1 ноември 2018 година. (Ажурирање на вестите во 10:13 часот.)


ФРАНЦИЈА: „LA VAPE DE LA CAROTTE“, ПРВ ВЕСНИК 100% VAPE, 100% TOBACONIST!


Првиот весник „100% вап, 100% тутунар“ доаѓа многу наскоро. „La Vape de la Carotte“ ќе се дели месечно на 25 тутунари во Франција. (Повеќе информации)


ФРАНЦИЈА: ОФИЦИЈАЛНО ПРОДАВАЊЕ НА МЕСЕЦОТ БЕЗ ТУТУН!


Овој четврток започнува „Месецот без тутун“, чија цел е да им помогне на Французите да се откажат од пушењето. Во исто време, зголемениот број јавни антитутунски мерки помагаат да се намали бројот на пушачи. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: МЕСЕЦ БЕЗ ТУТУН, НАСМЕСТО ПАРЕЊЕ НЕ ПУШЕЊЕ!


Како да се обидете да се откажете од пушењето уште еднаш? Ноември веќе трета година е месец без тутун. Фармацевтите обезбедуваат комплети за откажување од пушење. Но, продавниците за електронски цигари исто така пречекуваат многу пушачи, повеќе или помалку мотивирани. (


ЈАПОНИЈА: ЈАПОНСКИОТ ТУТУН ПОНАТАМУ ГИ НАМАЛУВА СВОИТЕ ПРОГНОЗИИ!


Japan Tobacco (JT) мораше да ги намали проекциите за приходите и профитот за целата година во средата, наведувајќи ги негативните валутни ефекти и тешкотиите во промовирањето на својот систем за загревање тутун Ploom Tech во Јапонија. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: FDA бара од VAPE ИНДУСТРИЈАТА ДА ГО РЕГУЛИРА САМОРЕГУЛИРАЊЕТО!


Според бројни изјави на ФДА, производителите на електронски цигари на состаноците признале дека вкусовите што се користат во е-течностите се од интерес за децата. Според експертите за јавно здравје, не треба да се очекува индустријата да излезе со корисни средства за самополициско работење. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.