VAP'NEWS: Вести од електронските цигари за викендот на 14 и 15 септември 2019 година.

VAP'NEWS: Вести од електронските цигари за викендот на 14 и 15 септември 2019 година.

Vap'News ви ги нуди вашите флеш вести околу е-цигарите за викендот на 14 и 15 септември 2019 година. (Ажурирање вести во 08:45)


ФРАНЦИЈА: Пратеник на EELV ПОВИКУВА НА РЕВИЗИЈА НА ЗАКОНОТ ЗА ВАПИР


Примената на принципот на претпазливост при испарувањето е она што го сака Мишел Риваси. Затоа, членката за Европа Екологија Зелените ќе побара ревизија на директивата за тутун во рамките на Европската унија. (Погледнете ја статијата)


ОБЕДИНЕТО КРАЛСТВО: VAPE може да биде „темпирана бомба“


Медицинскиот шеф на Обединетото Кралство изрази стравувања дека испарувањето е „темпирана бомба“ што може да предизвика долгорочна штета, во услови на зголемена загриженост за безбедноста на електронските цигари. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: ФРАНЦИЈА ВАПОТАЖ ЗБОРУВА ЗА „РЕГУЛАТОРНА ИТНА СОСТОЈБА“ НА VAPE


Во неодамнешното соопштение за печатот објавено на Твитер, France Vapotage реагира на неодамнешните настани во САД. Затоа, France Vapotage ги повикува јавните власти да дејствуваат во корист на одговорното испарување со цел да се заштитат пушачите. (Погледнете го твитот)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.