VAP'NEWS: Вести од електронските цигари за среда 12.

VAP'NEWS: Вести од електронските цигари за среда 12.

Vap'News ви ги нуди вашите флеш вести околу електронската цигара за денот среда, 12 декември 2018. (Ажурирање на вестите во 09:30.)


ФРАНЦИЈА: ГРАД ГИ ИЗБРАНИ ЦИГАРИТЕ ОД ЈАВНИТЕ ГРАДИНИ


Puteaux по стапките на Стразбур. Како и во градот Бас-Рин, пушењето сега ќе биде забрането во сите паркови, плоштади и јавни градини во општината От-де-Сен. Мерка која доколку не се чуди треба да биде донесена овој четврток во општинскиот совет. (Погледнете ја статијата)


Соединети Држави: МИНЕСОТА МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПОВЕЌЕ ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ПРИСТАПОТ ДО Е-ЦИГАРИ


Децата од државниот колеџ во Минесота се навлечени на е-цигари. Според некои гласови, го попречува нормалниот развој на мозокот кај младите, што го нарушува вниманието, учењето и дава предиспозиција за зависност од никотин. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: ECIGINTELIGENCE ГИ ПРЕТСТАВУВА РЕЗУЛТАТИТЕ ОД СВОЕТО АНКЕТА!


Пред неколку месеци страницата ECigIntelligence започна нова анкета во соработка со редакцијата на Vapoteurs.net . Целта на ова беше да се проучува како и зошто француски ваперс користат електронска цигара и подобро да го разберат нивното искуство во користењето. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.