VAP'BREVES: Вестите од вторник, 13г
VAP'BREVES: Вестите од вторник, 13г

VAP'BREVES: Вестите од вторник, 13г

Vap'Breves ви ги нуди вашите вести за е-цигари за вторник, 13 февруари 2018 година. (Ажурирање вести во 09:18 часот)


ФРАНЦИЈА: AIDUCE ИСПРАЌА ПИСМО ДО АФП


Здруженијата Aiduce и Sovape испратија писмо на 9 февруари до извршниот директор и директорот за информации на AFP по ширењето на провоцирачки вознемиреност и лажни информации за производите за испарување и општо за никотинот и неговите ефекти врз луѓето. (Погледнете ја статијата)


КАНАДА: ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА РЕКЛАМИРАЊЕТО НА Е-ЦИГАРИ


Сојузниот министер за здравство, Џинет Петитпас Тејлор, размислува да забрани рекламирање на електронски цигари на јавни места, како што побараа антитутунските организации. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: ШТО ТРЕБА ДА КАЖАТ ЛЕКАРИТЕ ЗА Е-ЦИГАРИТЕ?


Во коментар, истражувач ги анализира неодамнешните препораки на NASEM за електронските цигари со прегледување на научната литература. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: НОВА ЕКСПЛОЗИЈА НА Е-ЦИГАРИТЕ ВО ТЕКСАС!


Понеделник попладне, маж кој живее во Хјустон, Тексас, тврдеше дека изгорел откако му експлодирала електронската цигара (Погледнете ја статијата)


НОВ ЗЕЛАНД: ГОЛЕМОТ ТУТУН ЈА КОНТРОЛИРА СОПСТВЕНАТА КОНКУРЕНЦИЈА!


Во оваа статија, весникот NzHerald објаснува како Big Tobacco ја контролира сопствената конкуренција користејќи испарување. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.