VAP'BREVES: Вестите од вторник, 14г

VAP'BREVES: Вестите од вторник, 14г

Vap'Brèves ви ги нуди вашите блиц-вести за е-цигарите за денот вторник, 14 февруари 2017 година. (Ажурирање на вестите во 08:40 часот).


КАНАДА: НИКОТИНОТ ПРЕДИЗВИКУВА НАРУШТУВАЊЕ НА СЛУХОТ


Децата изложени на никотин пред и по раѓањето имаат поголема веројатност од другите да развијат проблеми со слухот, според студијата објавена во Journal of Physiology. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: VAPE, МОЖНОСТ ЗА ЛГБТ ЗАЕДНИЦАТА


Процентот на пушачи меѓу ЛГБТ популацијата (лезбејки, геј, бисексуалци и трансродови) достигнува 68% во споредба со останатата популација. Најновите истражувања покажуваат дека ХИВ-позитивните пушачи имаат многу повеќе компликации од чадот од цигарите. Испарувањето може да биде интересно решение за намалување на ризиците. (Погледнете ја статијата)


РУСИЈА: КОН ЗАБРАНА НА Е-ЦИГАРИТЕ ВО ЗЕМЈАТА


Составот на смесите што се користат за електронски цигари го привлече вниманието на Руската агенција за заштита на потрошувачите. Според специјалистите на агенцијата, тие треба да бидат забранети или да се регулира нивната употреба во согласност со барањата за пушење. (Погледнете ја статијата)

 

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.