VAP'BREVES: Вестите од вторник, 25г.

VAP'BREVES: Вестите од вторник, 25г.

Vap'Brèves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигари за вторник, 25 јули 2017 година. (Ажурирање вести во 12:35 часот).


Соединетите Држави: ЗДРАВСТВЕНИ ГРУПИ САКААТ ДА ИНТЕРВЕНИЈАТ ВО РЕГУЛАЦИИТЕ НА ФДА


Во Соединетите Држави, коалиција од шест групи за јавно здравје побара од федералните судови дали може да интервенира во две тужби кои ги предизвикуваат прописите во врска со пурите и е-цигарите. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: ПОТВРДЕНА ЗАБРАНАТА ЗА ПАРЕЊЕ НА КОМЕРЦИЈАЛНИ ЛЕТОВИ


По одлуката на Министерството за транспорт да ја забрани употребата на е-цигари на комерцијални летови, Институтот за конкурентни претпријатија започна предизвик пред федералниот суд. На крајот, федералниот суд го отфрли овој предизвик на забраната на Министерството за транспорт и е-цигарите беа додадени на списокот на тутунски производи забранети во авионите. (Погледнете ја статијата)


КАНАДА: ПОДИГНУВАЊЕ НА ЗАКОНСКАТА ВОЗРАСТА ЗА ПУШЕЊЕ НА 21 ГОДИНА?


Канадското здружение за рак предлага да се зголеми легалната возраст за пушење на 21 година, бидејќи Њу Бранзвик се движи да одлучува за прашањето во врска со рекреативниот канабис. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: „ПУШЕЊЕТО ГЕНЕРИРААТ НЕПОСТАВИ ВО СОСЕДАТА“


Во едно интервју кое се занимава со пушењето во ноќните установи, Кристоф Видал, претседател на Тулуз Ноктурн изјавува: „Важно е да се знае: главно пушачите се тие што создаваат непријатност во соседството, што понекогаш доведува до административно затворање. » (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: ПУШЕЊЕТО НЕ ГО НАМАЛУВА СТРЕСОТ, НАПРОТИВ!


Француските истражувачи покажаа дека активирањето на никотинските рецептори кај глувците ја зголемува нивната чувствителност на стрес. Механизам што може да се најде кај луѓето. (Погледнете ја статијата)


КАНАДА: МЛАДИТЕ СЕ ЧУВСТВУВААТ НА МЕТА ОД РЕКЛАМИРАЊЕ НА Е-ЦИГАРИ


Младите Канаѓани веруваат дека тие се една од главните групи насочени кон рекламите за е-цигари и сметаат дека некои имиња на е-течности како „унирог пуке“ се насочени директно кон нив. (Погледнете ја статијата)


МАЛЕЗИЈА: МЛАДИТЕ ПУШААТ НЕ ЗА ЗАДОВОЛСТВО ТУКУ ОД ЗДОДАТА!


Според една студија спроведена во Куала Лумпур, Малезија, младите кои пушат не го прават тоа поради задоволство, туку поради досада. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.