VAP'BREVES: Вестите од среда, 19г.

VAP'BREVES: Вестите од среда, 19г.

Vap'Brèves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигари за среда, 19 јули 2017 година. (Ажурирање вести во 10:00 часот).


ФРАНЦИЈА: ЦЕНАТА НА ПАКУВАЊЕ ЦИГАРИ ВО ЕВРОПСКИТЕ ЗЕМЈИ


Додека Франција штотуку објави дека цената на нејзината кутија цигари постепено ќе ја премине симболичната граница од 10 евра, краток преглед на другите земји-членки на Европската унија, каде што спроведувањето на усогласувањето на цените е повеќе од незгодно. (Погледнете ја статијата)


ОБЕДИНЕТО КРАЛСТВО: ВЛАДАТА ПРЕДЛОГА ДА СЕ ДОЗВОЛИ ВАПЕРИТЕ ДА ЈА КОРИСТАТ НИВНИТЕ Е-ЦИГАРИ НА РАБОТА.


Според владиниот план во ОК, треба да се дозволи испарување во канцелариите и затворените јавни простори за да се „максимизира“ пристапот до алтернативи и да се намали ризикот од пушењето. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: СОВЕТИ ЗА ОТСТРАНУВАЊЕ НА МИРИСОТ НА ТУТУН ВО ДОМОТ


Куќа што мириса на тутун не е пријатна за секого. Откријте совети кои можат да ви помогнат да го отстраните мирисот на тутун во куќа во оваа колумна подготвена од Тати Мапуку. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: ДАЛИ ДА пушиме БЕСПЛАТНО ВО АВТОМОБИЛИ?


Од 28 мај 2016 година е забрането пушење во автомобил во присуство на малолетно лице. Оваа одредба, која има за цел да се бори против тутунот, некои ја ценат, други ја осудуваат. Двата табора се спротивставуваат на нивните аргументи. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.