VAP'BREVES: Вестите од четврток, 12г
VAP'BREVES: Вестите од четврток, 12г

VAP'BREVES: Вестите од четврток, 12г

Vap'Brèves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигари за четврток, 12 октомври 2017. (Ажурирање вести во 09:50).


ФРАНЦИЈА: ПРИФАТЕНИ ИДЕИ ЗА ЕЛЕКТРОНСКАТА ЦИГАРА


La Електронска цигара продолжува да ги ослободува страстите! Секојдневно се спроведуваат нови студии, некои се согласуваат за нивните резултати, други доведуваат се во прашање. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: ГОРЕНИОТ ТУТУН РАСТЕ ПОПУЛАРНОСТ!


Веројатно не знаете за тутунот што не согорува топлина, но нова студија која ќе биде објавена во PLoS One пар Џон В. Ајерс, вонреден професор по јавно здравствени истражувања на Сан Диего Државниот универзитет, сугерира дека овој нов метод на конзумирање тутун би можел да забележи значителен раст во иднина. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: ЖАН ПЈЕР КУЕРОН ЗБОРУВА ЗА МЕСТОТО НА Е-ЦИГАРИТЕ ВО ПОВЛЕКУВАЊЕ


Вчера во „What's up Doc“, списанието за млади лекари, Жан-Пјер Кутерон, психолог и претседател на Федерацијата за зависности, дискутира за улогата и местото на електронските цигари во откажувањето од пушење. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: БАНКРОТ НА КОМПАНИЈАТА ЗА Е-ЛИКВИД НА ЏОНСОН КРИК


Различните одлуки на ФДА предизвикаа штета. Денеска дознавме за банкротот на легендарната компанија за електронски течности „Џонсон Крик“. Ако оперативниот менаџер сè уште се надева дека ќе може да ја спаси компанијата, денес е тешко да се прифати набљудувањето. (Погледнете ја статијата)


ИТАЛИЈА: ВРСКАТА ПОМЕЃУ Е-ЦИГАРИТЕ И ВЕБ


Заедницата за испарување е родена на Интернет и на социјалните платформи и токму оваа заедница во голема мера ги обликуваше овие алатки. Мрежата е јасно природен канал на комуникација и изразување во светот на испарувањето со сите предности и недостатоци што тоа ги носи. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.