VAP'BREVES: Вестите од среда, 20г
VAP'BREVES: Вестите од среда, 20г

VAP'BREVES: Вестите од среда, 20г

Vap'Breves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигари за среда, 20 декември 2017. (Ажурирање вести во 06:20 часот).


ФРАНЦИЈА: НАТИКСИС СОПРЕ СЕТО ФИНАНСИРАЊЕ НА ТУТУНСКАТА ИНДУСТРИЈА


Подружницата на групацијата Banques Populaires Caisses d'Epargne ги завршува своите инвестициски и финансиски активности поврзани со тутунскиот сектор ширум светот, од производители до трговци. БНП Парибас му претходеше во ноември. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: ЗАШТИТА ОД ПАСИВНО ПУШЕЊЕ, ПРАВДАТА ГО ПРАВА DNF


Апелациониот суд во Париз штотуку жестоко ги осуди, во контекст на судските спорови покренати од ДНФ, две познати установи на булеварите париски Гранд за нивната тврдоглавост да ја направат затворената и покриена тераса простор за пушење. Ова, се разбира, беше јасно кршење на законот за Евин. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: ВИСОКА АПТЕКА СО ЕЛЕКТРОНСКА ЦИГАРА


Вчера наутро во Сен Северин во Шарант се случи смешен грабеж. Еден млад човек влегол во аптеката на Гранд Ру и барал наркотици, заканувајќи ѝ се на вработената со, како што изгледа, пиштол. (Погледнете ја статијата)


БЕЛГИЈА: ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПРЕКРШУВАЊАТА СО ЗАБРАНАТА ЗА РЕКЛАМИРАЊЕ НА ТУТУН


Во текот на првата половина од 2017 година, службите за контрола на тутун и алкохол кои припаѓаат на СЈО за јавно здравје констатирале 189 прекршувања на законот за рекламирање тутун. Ова е нагло зголемување во споредба со претходните години, при што 315 прекршоци биле известени во текот на целата 2016 година и само 171 во 2015 година, според одговорот на Меги Де Блок на пратеничко прашање од Готје Калом (МР). (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.