VAP'BREVES: Вестите од среда, 21г

VAP'BREVES: Вестите од среда, 21г

Vap'Brèves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигари за среда, 21 јуни 2017. (Ажурирање вести во 13:12 часот).


ФРАНЦИЈА: ГОРЕН ТУТУН, БЕЗБЕДЕН ЗА ЗДРАВЈЕ?


Поранешен вработен во Colgate Palmolive, Фредерик де Вајлд сега е претседател на Philip Morris International Europe. Веб-страницата на француски тутунари ни кажува дека тој му дал интервју Дијамант, нивното „100% списание“; просветлувачко интервју со тоа што тој дава нови детали за големата новина на неговата фирма: „пушениот тутун“ (марката Iqos) што неговата групација штотуку го лансираше на одредени тест пазари во Франција. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: ЗАКОНИТЕ АНТИ-ВЕЈП МОЖЕ ДА ИСЧЕЗНАТ НАД 300 ПРОДАВНИЦИ ВО ЊУ ЏЕРСИ


Демократските пратеници во моментов го туркаат предлог-законот за забрана на сите е-течности со вкус. Според Адам Рубин, доколку се донесат такви закони против вадењето, тоа би можело да елиминира најмалку 300 продавници во Њу Џерси и да елиминира повеќе од 1000 работни места. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: ТУТУНОТ Е ЛОШ ЗА ЗГЛОБОВИТЕ


Пушењето, без разлика дали е активно или пасивно, го поттикнува развојот на ревматолошки заболувања. Уште една добра причина да се откажете од пушењето. (Погледнете ја статијата)


ХОНГ-КОНГ: 22-ГОДИШЕН МАЖ УАПЕН ЗА ПРИМАЛ Е-ТЕЧКИ


Во Хонг Конг, никотинот се смета за отров. По заедничка акција на полицијата и секторот за здравство, на 22 јуни е уапсен 20-годишник поради примање електронски течности. Тој се соочува со 100 долари и 000 години затвор. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.