VAP'BREVES: Вестите од вторник, 13г

VAP'BREVES: Вестите од вторник, 13г

Vap'Brèves ви ги нуди вашите блиц-вести за е-цигарите за денот вторник, 13 јуни 2017 година. (Ажурирање на вестите во 11:00 часот).


ФРАНЦИЈА: ЗАДОВОЛСТВО ВО ИНФО СЕРВИСОТ ТАБАЦ, Е-ЦИГАРТА ПОМАГА ДА СЕ ПРЕСТАНЕ СО ПУШЕЊЕ!


Професорот Жан-Франсоа Етер (Институт за глобално здравје, Медицински факултет, Универзитетот во Женева) е еден од водечките светски специјалисти за употреба на електронски цигари. Тој штотуку објави нова студија 1 во кој дванаесет месеци следел речиси 4 редовни ваперс (корисници на електронски цигари). (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: Е-ЦИГАРАТА ПОМАЛКУ ЗАВИСИВА ОД КЛАСИЧНАТА ЦИГАРА


Според истражувачите од Медицинскиот колеџ Пен Стејт, луѓето кои редовно користат електронски цигари се помалку зависни од оние кои редовно користат традиционални цигари. (Погледнете ја статијата)


СИНГАПУР: ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ПОПАРУВАЊЕТО МЕЃУ МАЛОЛЕТНИЦИТЕ


Во текот на денот ќе се одржи јавна консултација за да се испита предлогот кој има за цел да ја зголеми минималната законска возраст за пушење и испарување. Предлогот, исто така, бара да се забрани купување, користење и поседување на испарувачи и електронски цигари пред 21 година. (Погледнете ја статијата)


Соединети Држави: ЗДРУЖЕНИЕ ИЗВЕСТУВААТ ПРЕПОРАКИ ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА „ТРЕНД“ НА Е-ЦИГАРИТЕ


Во државата Њујорк, употребата на електронски цигари вртоглаво се зголеми во последниве години, што ги натера здравствените експерти да ја идентификуваат употребата на е-цигари кај младите и да заклучат дека тоа е сериозен јавно здравствен проблем. Здружението за јавно здравје на државата Њујорк претстави список со препораки за државата да се обиде да го спречи овој тренд. (Погледнете ја статијата)
 

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.