VAP'BREVES: Вестите од вторник, 25

VAP'BREVES: Вестите од вторник, 25

Vap'Brèves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигарите за денот вторник, 25 април 2017 година. (Ажурирање на вестите во 11:15 часот).


ФРАНЦИЈА: ЦИГАРА НА ТУТУН, ШТО ЌЕ СМЕНИ?


Тоа е најава која ги изненади сите: пред еден месец тутунарите најавија лансирање на сопствен бренд цигари! (Погледнете го видеото)


ФРАНЦИЈА: ТРЕБА ДА ДОБИЕМЕ ОД МАКРОН КАКВА ЌЕ БИДЕ НЕГОВАТА БОРБА ПРОТИВ ЗАВИСИТЕ?


Политичкото време се забрзува во делумно рекомпониран француски пејзаж. Картите се реконструирани, но правилата се непроменети. Нов играч го добива првиот облог. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: ВО БРЕСТ ГИМНАЗИЈА ИМ ПОМАГА НА СВОИТЕ УЧЕНИЦИ ДА ГО ОТСТАТУВААТ тутунот


Во Amiral-Ronarc'h, на второто место, 14% од студентите пушат, но на крајот тие се 30%! За да се спречи појавата, организирани се две информативни сесии. Со успех. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: VAPE НЕ ТРЕБА ДА ПОТРЕДИ НА СОЦИЈАЛНА стигма


Написот од сајтот „The Reflector“ се занимава со вапот и особено општествената стигматизација што може да ја создаде. Помеѓу вапоризаторите и големите облаци, ваперите сè почесто доаѓаат да ги сокријат своите испарувачи. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: ПУШЕЊЕ, НЕПРИЈАТЕЛ НА ЛЕКУВАЊЕТО


Пушењето често е „укори“ од здравствените работници за неговата способност да предизвика низа сериозни болести, но сепак ретко се дискутира за неговата штетна улога во природниот процес на заздравување. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: КОМПЛИЦИРАНА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА НЕСОДОБИВНИ ПАКУВАЊА ЦИГАРИ


Знаеме дека постапката за преработка од страна на Логиста за наплата, од тутунарите, на неусогласени тутунски производи на 1 јануари (неутрални и недирективни пакети) доживеа доцнење, поради административни компликации. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.