VAP'BREVES: Вестите од петок, 07 г

VAP'BREVES: Вестите од петок, 07 г

Vap'brèves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигари за петок, 07 октомври 2016 година. (Ажурирање на вестите во 10:50 часот).

Flag_of_France.svg


ФРАНЦИЈА: 3% ОД ФРАНЦУСКИТЕ ПАРЕЊА СЕКОЈ ДЕН


Според најновиот БЕХ, во Франција е забавена дифузијата на електронски цигари. Неговата потрошувачка сега е главно секојдневна, а Бретонците се првите испарувачи. (Погледнете ја статијата)

Flag_of_France.svg


ФРАНЦИЈА: БЕЗ Е-ЦИГАРАТА, МАРИСОЛ ТУРАИН презема ризик од неуспех


Можевме да се плашиме, готово е. Операцијата „Moi(s) sans tabac“ започна денес со голема помпа од Marisol Touraine, ги има сите можности за централизирано самопрославување. Тоа е „првиот целосен предизвик за јавно здравје организиран во Франција“. Сè уште е „нов вид на национална операција за борба против пушењето“. (Погледнете ја статијата)

Flag_of_France.svg


ФРАНЦИЈА: ТОТАЛНО НЕСПЕШУВАЊЕ НА ВЛАДИНИОТ ПЛАН ЗА ПРОТИВ тутун


Понекогаш штипнете се. Франсоа Бурдијон е генерален директор на „Јавно здравје Франција“. Тој го потпишува едиторијалот на најновиот „Неделен епидемиолошки билтен (БЕХ)“ (неговото списание), кое „еднаш не е вообичаено“, е целосно посветено на пушењето, водечката причина за превремена смртност што може да се спречи во Франција (повеќе од 70 смртни случаи годишно ). (Видете ја статијата)

Flag_of_Canada_(Pantone).svg


КАНАДА: МОНТРЕАЛ НЕМА ПОВЕЌЕ ИНВЕСТИЦИИ ВО ТУТУНСКАТА ИНДУСТРИЈА


Избраните функционери во Монтреал бараат од Градот да направи се што е неопходно за да се осигура дека општинските пензиски фондови не се инвестираат во тутунската индустрија. „Не сакаме да има измешана порака од Градот, кој [вели дека сака] да го подобри здравјето на граѓаните, но кој инвестира во тутунот“, аргументираше општинскиот советник на Коалицијата Монтреал во четвртокот. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.