VAP'BREVES: Вестите од петок, 15

VAP'BREVES: Вестите од петок, 15

Vap'brèves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигари за петок, 15 јули 2016 година. (Ажурирање на вестите во 06:30 часот.)

СОЕДИНЕТИ ДРЖАВИ
СТУДИЈА: Е-ЦИГАРИТЕ Е ПРИДОБИВ ЗА ЈАВНОТО ЗДРАВЈЕ
us

uploaded_qa34-1465835027Студијата спроведена од врвни експерти за контрола на тутунот објавува дека електронските цигари се придобивка за јавното здравје, дури и ако тоа се заснова на „конзервативни проценки“. (Погледнете ја статијата)

 

 

СОЕДИНЕТИ ДРЖАВИ
ДЕЈВИД ПРОТИВ ГОЛИЈАТ: БИТКАТА НА Е-ЦИГАТА ПРОТИВ ФДА
us

ТоплементПриказна за битка помеѓу џин (ФДА) и мала (е-цигара). Дали испарувањето може да ги преживее овие прописи кои паѓаат? (Погледнете ја статијата)

 

 

ЕТАТС-УНИС
МАЈК ПЕНС, ГРЕСЕН БРАНИТЕЛ НА ТУТУН
us

Pence2005SOTS-1024x805За време на неговата политичка кариера, гувернерот. Мајк Пенс (R-IN) постојано придонесува за тутунската индустрија, истовремено негирајќи ја опасноста од цигарите, па дури и се спротивставува на владините регулативи. За возврат, тутунската индустрија го награди со повеќе од 100.000 долари во донации во кампањата. (Погледнете ја статијата)

 

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.