VAP'BREVES: Вестите од петок, 9г.

VAP'BREVES: Вестите од петок, 9г.

Vap'Brèves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигарите за денот петок, 9 јуни 2017 година. (Ажурирање на вестите во 12:20 часот).


ФРАНЦИЈА: Е-ЦИГАРИ, КОИ ПОСЛЕДИЦИ ПО ЗДРАВЈЕТО?


Електронската цигара веќе привлече многу пушачи кои сакаат да се ослободат од тутунот. Сепак, неколку медицински студии ги потврдуваат или поништуваат ризиците. (Погледнете ја статијата)

 

ФРАНЦИЈА: КАКО ВАШИОТ СТОМАТОЛОГ МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ОД ПУШЕЊЕТО?


Тутунот е многу отровен за забите и непцата. Не размислуваме доволно за тоа, но стоматологот може да ви помогне да се одвикнете од тутунот. Ова ќе биде една од темите за кои ќе се разговара на следниот конгрес на Француската стоматолошка асоцијација, на крајот на 2017 година.Погледнете ја статијата)


САД: ПАРЕАТА ОД Е-ЦИГАРИТЕ МОЖЕ ДА СПРЕЧИ ЗАЛЕКУВАЊЕ НА РАНИ.


Едно истражување открива дека електронските цигари би можеле да го спречат зараснувањето на раните. Според експертите, хемикалиите во е-течностите може да се мешаат во процесите кои му овозможуваат на телото да се поправи. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: VAPEXPO ЌЕ ГИ ОТВОРИ БИЛЕТИТЕ НА 15 ЈУНИ.


Од 15 јуни, ќе можете да ја нарачате вашата професионална или јавна значка за посетители директно на веб-страницата Vapexpo. За потсетување, Vapexpo ќе се одржи на 24 и 25 септември 2017 година во Grande Halle de la Villette во Париз. (Погледнете ја веб-страницата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.