VAP'BREVES: Вестите од понеделник, 10

VAP'BREVES: Вестите од понеделник, 10

Vap'brèves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигарите за денот на 10 октомври 2016 година. (Ажурирање на вестите во 11:30 часот).

us


Соединетите Држави: МЛАДИ ОД МИСУРИ СВЕДОШТААТ ЗА ВАЈП И ТУТУН


Во округот Сент Луис, Мисури (САД), законската возраст за купување производи за испарување ќе се зголеми на 21 година на почетокот на декември. Закон е изгласан без консултација со заинтересираните страни. Пост-диспеч Сент Луис собра сведоштва од млади луѓе за ова прашање на почетокот на септември. (Погледнете ја статијата)

us


Соединетите Држави: ШТО ДА НАУЧИМЕ ОД ЗГОЛЕМУВАЊЕТО НА БРОЈОТ НА ЕКСПЛОЗИИ НА Е-ЦИГАРИ?


Според извештајот објавен на 5 октомври од Медицинскиот центар на Универзитетот во Вашингтон, во Сиетл, Соединетите Американски Држави, и објавен во научното списание New England Journal of Medicine, хоспитализацијата поради експлозии на електронски цигари се сè почести. Очигледно, тоа е на насловните страници во Соединетите Држави... Божји дар за медиумите кои бараат зуи по секоја цена. Но, ако погледнеме подобро, што навистина треба да запомниме? (Погледнете ја статијата)

Flag_of_France.svg


ФРАНЦИЈА: „БРЕМЕНА, ПРОДОЛЖИВ ДА ПУШАМ“


Како и 20% од трудниците, Лорин, мајка на 3 деца, продолжила да пуши во текот на првата бременост. Таа се сеќава на многуте критики кои предизвикуваат вина и недостатокот на поддршка за да и помогне да се откаже. (Погледнете ја статијата)

Flag_of_France.svg


ФРАНЦИЈА: ПОУБАВ ЖИВОТ ГО ПОДДРЖУВА МЕСЕЦОТ БЕЗ ТУТУН


Стефан и Зое Приер, двајцата лика од познатата сапуница „Франс 3“, ќе се откажат од пушењето до крајот на ноември. Од понеделник, 17 октомври, каналите на France Télévisions ќе ја подготвуваат јавноста за оваа национална кампања, главно инспирирана од англискиот пример. (Погледнете ја статијата)

us


Соединетите Држави: ШАМПИКС ПОВРЗАН СО ПОВЕЌЕ ОД 500 САМОУБИСТВА И 1869 ОБИДИ ЗА САМОУЦИДИ.


Според документите до кои дојде Ал Џезира Америка, во текот на изминатите пет години, Управата за храна и лекови (ФДА) примила извештаи кои го вмешале лекот за откажување од пушење Шампикс во 544 самоубиства и 1.869 обиди за самоубиство. (Видете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.