VAP'BREVES: Вестите од понеделник, 24

VAP'BREVES: Вестите од понеделник, 24

Vap'brèves ви ги нуди вашите флеш новости за е-цигари за понеделник, 24 октомври 2016 година. (Ажурирање на вестите во 11:17 часот).

Suisse


ШВАЈЦАРИЈА: ГОЛЕМИ ПРОДАВАЧИ НА ЦИГАРИ ГО ПРЕЗЕМААТ ПАЗАРОТ НА Е-ЦИГАРИ.


Потресени од доаѓањето на електронската цигара, тутунските компании повеќе не се двоумат да иновираат. Во Швајцарија, Филип Морис неодамна лансираше е-цигара со тутун без топлина. (Видете ја статијата)

us


Соединети Држави: 5 НАУЧНИЦИ ГО НАПАЃААТ ВЕСНИКОТ „The Times“ ЗА КЛЕВЕТА


Петмина научници за борба против тутунот не ги варат обвинувањата, кои ги сметаат за клеветнички, од Тајмс од 12 октомври. Новинарката Кејти Гибонс тврдеше дека неколку од нив се на плата на тутунските компании. (Видете ја статијата)

Flag_of_France.svg


ФРАНЦИЈА: ПУШЕЊЕ, КОН КРАЈОТ НА ИНДУСТРИЈАЛНАТА ЕПИДЕМИЈА?


Во тутунарите почнуваат да пристигнуваат обични пакетчиња цигари. За класичниот тутун како и за тутунот за виткање, нема повеќе бои и логоа дизајнирани да го привлечат окото и да го одржуваат овој деструктивен маркетинг на тутунската индустрија на место неколку децении. (Видете ја статијата)

Flag_of_France.svg


ФРАНЦИЈА: ШТО АКО СЕ ПРОДАВААТ ТУТУН... КАНАБИС…


Пјер Ромеро фрла џоинт во барата: „Тоа е нешто што го бранам долго време. Зошто не го легализираме канабисот? А продажбата, контролата би им ја довериле на тутунарите? Други земји веќе тргнаа во оваа насока. Франција е многу колеблива. Тоа би овозможило уште повеќе пари да влезат во државната каса. И тоа ќе стави сериозна кочница на паралелните економии“. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.