VAP'BREVES: Вестите од среда, 24
VAP'BREVES: Вестите од среда, 24

VAP'BREVES: Вестите од среда, 24

Vap'Breves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигари за среда, 24 јануари 2018. (Ажурирање вести во 09:50 часот).


ФРАНЦИЈА: Е-ЦИГАРТА, ДОБРО ОРУЖЈЕ ПРОТИВ ТУТУН!


Од нејзиното лансирање на пазарот во 2009 година, електронската цигара предизвика многу мастило да тече и веднаш забележуваме дека е комплицирано да се воспостави долгорочна проценка на таков неодамнешен производ. (Погледнете ја статијата)


ИНДОНЕЗИЈА: ХАРО НА ВАПИРАЊЕ ВО ЗЕМЈА НА ПУШАЧИ!


Индонезија се справува со растечката индустрија за е-цигари во земјата, меѓу најтешките пушачи во светот, предизвикувајќи критики кои ја обвинуваат владата дека ги брани интересите на тутунските гиганти на сметка на јавното здравје. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: IQOS-овите ДЕНЕС ЌЕ БИДАТ ОЦЕНУВАНИ ОД ФДА!


Извештајот од FDA (американски здравствен регулатор) покажува дека „испарувањето“ може да предизвика зависност и може да ги поттикне младите да почнат да пушат. Експертите ќе ги испитаат барањата на Philip Morris за iQos, друг тип на уред, во среда, 24 јануари. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: КАНАБИСОТ ГО ПРЕЗЕМА ТУТУН МЕЃУ АДОЛЕСЦЕНТИТЕ!


Една студија покажува дека канабисот ужива многу попозитивна слика од онаа за тутунот, кој е поврзан со „смрт“ и „страдање“. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.