VAP'BREVES: Вестите од четврток, 20г.

VAP'BREVES: Вестите од четврток, 20г.

Vap'Brèves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигари за четврток, 20 април 2017 година. (Ажурирање на вестите во 07:00 часот).


Соединетите Држави: СТУДИЈА ЗА РЕАКЦИЈА НА МОЗОК НА РЕКЛАМИ ЗА Е-ЦИГАРИ


Студијата на Универзитетот во Канзас открива дека рекламите за е-цигари се исто толку привлечни за пушачите како што се привлечни за непушачите. Според оваа студија, мозокот на адолесцентите реагира на ист начин како и на пушачите кога ќе ги погледнат. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: КОН ДАНОК НА Е-ЦИГАРИТЕ ВО АЈВА


Во Ајова, во Statehouse се појави предлог за регулирање и оданочување на електронските цигари што се продаваат преку Интернет. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ЗА ИЗБОРОТ НА ТРАМП ЗА ШЕФ НА ФДА?


Скот Готлиб е изборот на претседателот Доналд Трамп да ја води ФДА. Но, оној кој ќе биде одговорен за спроведување на новите регулативи со кои се уредува индустријата за електронски цигари, работи повеќе од една година во компанија која продава вап производи. Конфликт на интереси ? (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: ГОЛЕМИОТ ТУТУН ЛОБИРА ВО ФДА ВО ВРСКА НА РЕГУЛАЦИИТЕ НА VAPE.


Ако дотогаш, тутунската индустрија не беше премногу заинтересирана за регулативата за вап, тоа многу се промени. Сега, кога Big Tobacco произведува сопствени електронски цигари и инвестираше во индустријата, постои вистински притисок врз Конгресот да ја спречи FDA да го регулира испарувањето. (Погледнете ја статијата)


КАНАДА: ЗАГРИЖЕНОСТ ОКОЛУ ФЕДЕРАЛНАТА СМЕТКА С-5


Навистина, овој предлог-закон, меѓу другото, забранува продажба на производи за испарување (како што е дефинирано во нацрт-законот) на малолетни лица, вклучително и испраќање на овие производи на малолетно лице; да се забрани промоција на производи за испарување кои содржат вкусови кои се привлечни за младите луѓе; барајќи од производителите да му дадат на министерот за здравство информации за производот за испарување пред да може да се понуди на продажба; ограничување на рекламирањето на производите за испарување; зголемување на казните за прекршоци поврзани со тутунот. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.