VAP'BREVES: Вестите од четврток, 22г

VAP'BREVES: Вестите од четврток, 22г

Vap'Brèves ви ги нуди вашите вести за е-цигари за четврток, 22 јуни 2017. (Ажурирање вести во 10:00 часот).


ФРАНЦИЈА: ТУТУНИТЕ ПОВИКУВААТ НА ЕФИКАСНА ПОЛИТИКА ЗА КОНТРОЛА НА ТУТУН


Ањес Бузин, новата министерка за здравство (и солидарност) молчи за главното јавно здравствено досие за кое е одговорна: борбата против пушењето. Изгледа, со своите нови функции, таа заборави какви беа нејзините убедувања кога беше на чело на Националниот институт за рак. Случајот е добро познат: има републикански Мароко кои ве тераат да ја изгубите меморијата. (Погледнете ја статијата)


ФРАНЦИЈА: И покрај реконструкцијата на министерството, АГНЕС БУЗИН ЈА ЗАСТАНУВА ПОЗИЦИЈАТА МИНИСТЕРКА ЗА ЗДРАВСТВО


Новата влада на премиерот Едуар Филип, претставена во средата, има 28 членови, меѓу кои и двајца државни министри. Ањес Бузин ја задржува функцијата министер за солидарност и здравство. (Погледнете ја статијата)


ИТАЛИЈА: ЗА РИКАРДО ПОЛОСА, ОТСТРАНУВАЊЕТО НА СОГУВАЊЕТО ЈА НАМАЛИ 90% ОШТЕТАТА


Во интервју дадено на страницата Sanita Informazione за време на Глобалниот форум за никотин 2017 година, Рикардо Полоса изјавува дека отсуството на согорување овозможува да се намали 90% од штетата. Ја користи можноста да ја истакне електронската цигара како и загреаниот тутун. (Погледнете ја статијата)


Соединетите Држави: САН ФРАНЦИСКО, ПРВ ГРАД КОЈ ЗАБРАНИ ПРОДАЖБА НА Е-ТЕЧНИЦИ со вкусови


По едногласно гласање, надзорниците на градот Сан Франциско во САД вчера усвоија мерка со која се забранува продажба на ароматизирани е-течности кои содржат никотин. Оваа одлука е прва од ваков вид во земјава. (Погледнете ја статијата)


АВСТРАЛИЈА: КЛАЈВ БЕЈТС ГО РАСПОЛНУВА ПОСТОТ НА СИМОН ЧЕПМЕН


На својата страница, Клајв Бејтс одлучи точка по точка да ги разбие изјавите на Сајмон Чепмен објавени во „The Sydney Morning Herald“ на 20-ти јуни. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.