VAP'BREVES: Вестите од четврток 22 год

VAP'BREVES: Вестите од четврток 22 год

Vap'brèves ви ги нуди вашите флеш вести за е-цигарите за денот четврток, 22 декември 2016 година. (Ажурирање на вестите во 10:28 часот).


ФРАНЦИЈА: ЗДРУЖЕНИЕТО СОВАПЕ РЕЗУЛТАТИРААТ ВО 2016 ГОДИНА


Специфичноста на SOVAPE е тоа што е создадена од 4 членови кои се веќе многу активни во светот на испарувањето. Jacques LE HOUEZEC (претседател), Sébastien BÉZIAU (потпретседател), Nathalie DUNAND (генерален секретар) и Laurent CAFFAREL (благајник) изградија важни лични мрежи: потрошувачи, професионалци, научници, лекари, здруженија, политичари итн. SOVAPE до да биде присутен, информиран и, кога е потребно, да биде вклучен во дискусии или проекти поврзани со испарувањето, без разлика дали е јавно или зад сцената. (Погледнете ја статијата)


ШВАЈЦАРИЈА: ПОТРЕБНА СТРОГА РЕГУЛАТИВА ЗА Е-ЦИГАРИ!


Федералната комисија за спречување на пушењето (CFPT) се залага за строго регулирање на електронските цигари. Овој производ не смее да стане ниша пазар за тутунската индустрија за да го надомести падот на продажбата на конвенционалните цигари. (Погледнете ја статијата)

Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom
Com Inside Bottom

за авторот

Главен уредник на Vapoteurs.net, референтната страница за вести за испарување. Посветен на светот на испарувањето од 2014 година, работам секој ден за да се осигурам дека сите испарувачи и пушачи се информирани.